Tuesday 26 April 2022

Bunları Bilmeniz Yoga Yapmanız İçin Yeterli

   Yoga, binlerce yıldır uygulanan ruhsal ve fiziksel bir disiplindir. "Yoga" terimi, "birleştirmek" veya "boyunduruk altına almak" anlamına gelen Sanskritçe "yuj" kelimesinden gelir.

Yoga, beden, zihin ve ruha odaklanan eski bir manevi uygulamadır.

Yoga, her şeyin bir olduğu ilkesinin somutlaşmış halidir ve artan esneklik, iyileştirilmiş ruh hali ve gelişmiş bilişsel işlevden çeşitli sağlık yararları sunar.

Yoga Nedir? ve Neden Pratik Yapmalısınız?



Bugünlerde meditasyon yapanlar sadece batı dünyasındaki insanlar değil. Akıllı telefonlarda ortaya çıkan bir dizi yeni meditasyon uygulaması sayesinde herkes bunu yapabilir ve faydalarından faydalanabilir.

Meditasyon üzerine makaleler, araştırmacılar ve antropologlar tarafından geniş çapta aranmaktadır. Diğer pek çok trend gibi, meditasyon da ana akım haline geldi ve genellikle belirli stüdyolarda bir stres azaltma biçimi veya hatta bir egzersiz olarak kullanılıyor.

Peki Buda Kimdir, Nedir?

"Buda" kelimesi, genellikle Budizm'in kurucusu Siddhartha Gautama'ya atıfta bulunan bir başlıktır. Sıklıkla yoga yapanlar arasında da öğretilen buddha hakkında gizemler bulunmaktadır. Bunun yanında Budistler, aşırılıklardan kaçınmak v ölçülü bir yol izlemek anlamına gelen "orta yol" ilkesine inanırlar. Bu Taoistler ile aynı düşünce yapısına benzer. Orta yol düz bir çizgi değil, iniş ve çıkışları olabilen sürekli değişen bir hareket tarzıdır. Buda'nın müritlerinin yanı sıra Budistler de genellikle politik olarak aktiftir. Sri Lanka ve Tayland'daki Budist gruplar, demokratikleşme ve şiddet içermeyen siyasi değişim davasına aktif olarak katıldılar.

Yoga Zihin ve Beden Arasında Denge Sağlar

Yoga, zihin, beden ve ruh arasında bir denge sağlamaya yardımcı olan eski bir Hint manevi uygulamasıdır. Sağlık yararları için veya bir meditasyon şekli olarak uygulanabilen fiziksel, zihinsel ve ruhsal bir disiplindir.

Yoga binlerce yıldır var ve son yıllarda popülaritesinde bir artış görüldü. İnsanların hem fiziksel hem de zihinsel sağlık yararları elde etmelerine yardımcı olabileceğinden, günümüzde en popüler egzersiz biçimlerinden biridir.

Yoga, ilk olarak MÖ 1500 - 500 yılları arasında yazılan Vedalar adı verilen Hindu yazıtı tarafından belgelenmiştir. Yoga kelimesi, "boyunduruk altına almak" veya "katılmak" anlamına gelen Sanskritçe yuj kökünden gelir. Sağlığı iyileştirmek, esnekliği ve gücü artırmak gibi farklı hedefler göz önünde bulundurularak zaman içinde farklı yoga türleri geliştirilmiştir.

Günlük Yoga Rutininize Ne Zaman Başlamalısınız?

Günlük yoga rutininize başlamak için asla geç değildir. Mümkün olan en kısa sürede başlamalısınız çünkü size birçok yönden yardımcı olabilir.

Bazı insanlar günlük yoga rutinine ne zaman başlayacağını bilemeyebilir, ancak bunu yapmak için en iyi zaman sabah olacaktır. Bunun nedeni, bu zamanda gününüz için en fazla enerjiye sahip olmanız ve odaklanmanız daha olasıdır.

Yoga da Prana Nefesi

Prana, canlıları ve dünyayı canlandıran evrensel yaşam gücüdür.

Pranayama adı verilen nefes egzersizleri uygulaması, yoganın önemli bir parçasıdır.

Nefes egzersizleri stresi yönetmenin ve gerilimi serbest bırakmanın bir yoludur.

Pranayama, şifa ve kendini geliştirme için de kullanılır. Prana nefesi uygulamak, dinlenme ve rahatlama sırasında istemsiz vücut fonksiyonlarını kontrol eden parasempatik sinir sisteminizi uyarır.

Sizin İçin En İyi Yoga Matını Nasıl Seçersiniz?

Bir çok insan yoga matlarını seçmekte zorlanmaktadır. Bazıları ise yoga matlarının önemini kavrayamamaktadır.

Yoga matları, sahip olmanız gereken en önemli yoga ekipmanıdır. Siz poz verirken vücudunuz için çekiş ve koruma sağlarlar. Farklı türdeki yoga matları farklı niteliklere sahiptir ve farklı faydalar sunar.

Sizin için en iyi matı seçmek söz konusu olduğunda birçok seçenek vardır, ancak bir tane satın almadan önce aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurun:

- Bütçeniz - Yoga deneyim seviyeniz ve ne tür pozlar yapmak istediğiniz. Yoga matlarını bu kriterlere göre seçin.

- Üzerinde çalışacağınız yüzey (halı, parke veya fayans gibi) 

- Ne sıklıkla ve ne kadar süreyle pratik yapmayı planlıyorsunuz?

Günlük Yoga Rutininizi Ne Sıklıkta Pratik Yapmalısınız?

Yoga, vücudunuzu formda tutmanın ve zihinsel sağlığınızı iyileştirmenin harika bir yoludur. Ayrıca stres ve kaygıyı azaltmada yardımcı olur. 

Yoga, mevcut, şimdiki anda olmanızı gerektiren bir uygulamadır. Yaptığınız şeye odaklanmanıza yardımcı olurken aynı zamanda sizi o andan itibaren rahatsız edebilecek tüm düşüncelerden kurtulmanıza yardımcı olur.

Yoga yapmak için en iyi zaman, sizin için doğru olduğunu hissettiğiniz zamandır. Havasında değilseniz, işinize yaramayacak bir şeye kendinizi zorlamayın. 

Yoga, aynı meditasyon yapmak veya mindfulness uygulamaları gibi alışkanlık edinilene kadar yapılması gereken bir uygulamadır. 

Erkeklerin Günlük Yoga Rutinine Başlaması Neden Sorun Değil?

Yoganın zinde ve sağlıklı kalmanın harika bir yolu olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki ya erkekler? Erkeklerin günlük yoga rutinine başlaması uygun mudur?

Yoga yapan erkekler için pek çok faydası vardır. Bu faydalar, artan güç, daha iyi esneklik ve gelişmiş zihinsel sağlığı içerir. Yoga yapan erkekler aynı zamanda esneklik sonucu bel, omurilik bölgelerinde daha az baskı ve acı hissederler. Esneklik, optimum sağlık için olmazsa olmazdır.

Yoga, sağlıklı ve formda kalmanın harika bir yoludur. Ancak, insanların her gün yoga yapma rutinine girmesi zor olabilir. 

Yoga pratiği, fiziksel vücut kondisyonuna, duygusal iyileşmeye ve ruhsal gelişime yardımcı olur. Bir yoga eğitmeni, hem sağlık hem de zindelik için faydalı olan pozlar verirken vücudunuzda daha rahat hissetmenizi sağlayabilir.

Yoga, bugün dünyada en yaygın olarak uygulanan egzersiz şeklidir. Yoga, fiziksel, duygusal ve ruhsal esenliği teşvik etmenin yanı sıra zihin ve beden arasında bir uyum hissi geliştirmeye yardımcı olan derin bir nefes alma ve esneme uygulamasıdır. 

Kaynak: Meditasyon Faydaları

Kaynak: innerfuel