Friday 4 March 2022

Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon Nedir?

 Çoğu insan meditasyon yapmakta zorlanıyor. Zamanı bulmak, uzun süre hareketsiz oturmak ve hatta doğru tekniği bulmak zor olabilir.

Meditasyon, stresi azaltmak ve kan basıncını düşürmek için cephaneliğinizdeki en etkili araçlardan biridir. Önemli olana - kendinize odaklanmanıza izin vererek daha mutlu bir hayat yaşamanıza yardımcı olabilir.,

Meditasyon Nedir?



Meditasyon binlerce yıldır var olan bir uygulamadır. Şimdiki ana odaklanmanın ve zihni sakinleştirmenin bir yoludur.

Bir toplum olarak, teknoloji ile giderek daha fazla "kablolu" hale geliyoruz. Telefon, bilgisayar veya televizyon olsun, cihazlarımıza sürekli bağlıyız. Bu sürekli bağlantı, zihinsel sağlığımız üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir.

Sosyal medyanın artan popülaritesi nedeniyle, birçok insan interneti kullanmaya bağımlı hale geldi. Sosyal medya kullanımı depresyon, kaygı ve yalnızlık ile ilişkilendirilmiştir. Ayrıca sosyal medya kullanımının insanları topluma daha bağlı hissettirdiği de gösterilmiştir.

Meditasyonun artan konsantrasyon, azaltılmış stres seviyeleri ve artan üretkenlik gibi birçok faydası olduğu gösterilmiştir. Anksiyete ve depresyonu azaltmak için bir araç olarak da kullanılabilir.

Meditasyonun Faydaları Nelerdir?

Meditasyon binlerce yıldır uygulanan bir uygulamadır. Huzur ve iç huzuru bulmanın bir yoludur. Stres, kaygı ve depresyonu azaltmada faydalı olduğu kanıtlanmıştır.

Meditasyon, bir egzersiz, rahatlama biçimi veya hatta odağı artırmak için bir aktivite olarak uygulanabilir. Birçok farklı meditasyon uygulaması vardır - Transandantal Meditasyon, Yoga, Tai Chi vb.

Meditasyonun temel faydaları şunlardır:

1. Azaltılmış Stres ve Kaygı

Meditasyonun ilk faydası, stres ve kaygıyı azaltabilmesidir. Bir çalışma, uzun süreli meditasyon pratisyenlerinin, beynin duygusal düzenlemede önemli bir rol oynayan bir bölgesi olan hipokampusta gri madde yoğunluğunu arttırdığını buldu. Ayrıca, bu çalışma ayrıca düzenli meditasyon yapan kişilerde stres hormonu kortizol düzeylerinin daha düşük olması nedeniyle meditasyonun kaygıyı azaltabileceğini buldu.

2. Artan Odaklanma

Meditasyon odaklanmaya da yardımcı olabilir. bir çalışma

Bununla birlikte meditasyon, bazen odaklanma olarak da adlandırılan konsantrasyona yardımcı olabilir. Bir çalışmanın sonuçları, meditasyondan sonra katılımcıların odaklanma seviyelerinde ve ayrıca konsantre olma yeteneklerinde bir artış olduğunu gösterdi.

3. Azalmış Depresyon ve Anksiyete

Meditasyon ayrıca depresyon ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Bir örnek, bir çalışmanın meditasyondan sonra insanların daha az depresif hissettiklerini ve eskisinden daha az kaygı duyduklarını göstermesidir.

4. Artan Odaklanma ve Konsantrasyon

Başka bir çalışmada, sadece sekiz hafta meditasyon yapan kişiler, meditasyon yapmayanlara kıyasla odak, konsantrasyon ve hafızalarını ortalama %13 oranında iyileştirdi.

5. Azaltılmış Stres

Meditasyon stresi azaltmaya da yardımcı olabilir. Bir çalışmada, farkındalık temelli terapi, yüksek stres düzeyine sahip kişilerde kortizol seviyesini azalttı.

6. Gelişmiş Uyku

Bir çalışma, sadece sekiz günlük meditasyondan sonra katılımcıların daha iyi uyku yaşadıklarını gösteriyor.

7. Artan Psikolojik İyilik

Meditasyon sakinlik, memnuniyet ve iyimserlik duyguları üretebilir

8. Azaltılmış Stres

Meditasyon gevşemeyi teşvik edebilir ve stresi azaltabilir

9. Gelişmiş Benlik Saygısı

Meditasyon, benlik saygısını artırmaya yardımcı olarak hayata daha olumlu bir bakış açısı kazandırabilir. Meditasyon, benlik saygısı üzerinde uzun vadeli olumlu bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir.

10. Geliştirilmiş Dikkat Süresi

Meditasyon, daha iyi bir dikkat süresi sağlayarak daha derin öğrenme deneyimlerine yol açabilir.

Meditasyon anksiyete, depresyon ve kronik ağrı ile yardımcı olabilir.

Meditasyon genellikle anksiyetesi olan hastalara önerilir. Meditasyon, kaygının yoğunluğunu ve vücut üzerindeki etkilerini azaltmaya yardımcı olabilir. Meditasyon yoluyla öğrenilebilen farkındalık gibi teknikler aracılığıyla, meditasyonun kaygıyla daha etkili bir şekilde başa çıkmak için stres tepkilerini azaltmaya yardımcı olabileceği gösterilmiştir.

Meditasyon, depresyondan muzdarip bireyler için de faydalı olabilir. Olumlu etkisi olduğu gösterildi

Meditasyon uykusuzluk için de faydalıdır.

Doğru Meditasyon Nasıl Yapılır?

Meditasyon binlerce yıldır var olan bir uygulamadır. Bunu doğru şekilde yapmak önemlidir. İşte nasıl doğru yapılacağına dair uzmanlardan bazı ipuçları:

- Sınırları belirleyin: Bu, ne zaman meditasyon yapacağınıza ve ne zaman duracağınıza karar vermeniz gerektiği anlamına gelir.

-5 dakika ile başlayın: Meditasyona alışmak zaman alır ve genellikle daha kısa bir zaman dilimi ile başlamak daha iyidir.

-Düşüncelerinize dikkat edin: Meditasyon nefesinize odaklanırken, şarkı söylerken veya anda kalmanıza yardımcı olacak bir kelimeye veya ifadeye odaklanırken uygulanabilir.

- Tutarlı olun: Düzenli olarak meditasyon yaparak kendinizi başarıya hazırlayın

Sonuç: Artık nasıl düzgün meditasyon yapacağınızı öğrendiğinize göre, başlamaya hazırsınız!

Artık meditasyon yapmaya hazırsınız! Bir sonraki adım, bunun nasıl yapılacağını bulmaktır. Birkaç farklı seçenek var:

1. Rehberli bir meditasyon uygulaması indirin.

2. YouTube'da rehberli bir meditasyon dinleyin.

3. Kendi rehberli meditasyonunuzu yapın.

4. Doğada yapın.

Meditasyon, herkesin yapması gereken ve bir çok konuda insanlara yardımcı olduğuna inanılmaz bir  sakinleşme yöntemidir. Meditasyon ile stresi azaltmak gibi durumlar gayet yaygındır.

Yoga deneyebilirsiniz!

Yoga, insanların bir mükemmellik durumuna ulaşmalarına yardımcı olan manevi bir uygulamadır. Binlerce yıldır uygulanmaktadır ve şimdi dünya çapında milyonlarca kişi tarafından uygulanmaktadır.

Yoga ile kilo verme, uykusuzluk, kaygı, depresyon ve daha pek çok konuda yardımcı olmak gibi sayısız faydası vardır. Bu faydaları göz önünde bulundurarak, neden bu kadar çok insanın bu eski uygulamaya katıldığına şaşmamak gerek!

Yoga, fiziksel ve zihinsel sağlığı artırmaya, esnekliği ve gücü artırmaya, stres seviyelerini düşürmeye, nefes kontrolünü ve kasların gevşemesini artırmaya yardımcı olabilecek yorucu, fiziksel olarak zorlu bir tekniktir. Odak ve hedeflere göre değişen birçok yoga türü vardır. Yoga, vücudu daha esnek pozlara gererken zihni sakinleştirmek için hareketi nefesle bütünleştirir. 

Kaynak: https://www.innerfuel.net