Saturday 5 March 2022

Keto Diyetinin Vücuda Faydaları Nelerdir?



Ketojenik diyet vücuda birçok yönden fayda sağlar. Her şeyden önce, kilo vermenize yardımcı olabilir. Araştırmalar, diğer diyet biçimlerinden daha verimli bir şekilde yağ yakmanıza yardımcı olabileceğini göstermiştir. Bunun nedeni, vücudun yakıt için karbonhidratlardan ziyade yağ kullanmasıdır ve bu, daha uzun süre tok hissedeceğiniz anlamına gelir. Yüksek yağlı, düşük karbonhidratlı bir diyetin bir başka yararı da kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatmaya yardımcı olabilmesidir.


Ketojenik diyet, sağlıklı yağlarla birlikte emilimini artıran, bağışıklık fonksiyonunu iyileştiren ve anti-inflamatuar etkilere sahip olan faydalı kolonik kısa zincirli yağ asitlerinin mikrobiyal üretimine yardımcı olur. Bunun yanında keto diyetinde kesinlikle yeterli şekilde lif alınmalıdır. Yetersiz lif tüketimi, bağırsaktaki sağlığı teşvik eden bakterileri azaltır. Bu nedenle, bir çocuğun diyetinde doğru miktarda lif sağlamak önemlidir.

Kandaki HDL değerini Destekler

ketojenik diyet faydalarından biri, iyileştirilmiş kolesterol seviyeleridir. İyi kolesterolün en güçlü ölçüsü olan LDL ve HDL arasındaki oranı iyileştirir. Kolesterol seviyenizle ilgili herhangi bir şüpheniz veya sorunuz varsa, doktorunuza danışın. Ayrıca, diyabetiniz varsa, ketojenik diyete başlamadan önce hipo-sebep olan ilaçların dozlarını azaltmak akıllıca olacaktır. Ketojenik diyet, insülin duyarlılığını geri kazanmanın yanı sıra vücudun insüline karşı direncini artırmaya da yardımcı olur. Diyabetler ketoya başlamadan mutlaka doktorla iletişim kurmalıdır.

Düşük karbonhidratlı bir diyet, trigliseritleri azalttığı ve HDL seviyelerini yükselttiği için şeker hastaları için de faydalıdır. Bazı insanlar kolesterol seviyelerinde geçici bir artış yaşayabilirken, bunun LDL kolesterolün artmasına neden olabilen hızlı kilo kaybına bağlı olması muhtemeldir. Bu nedenle lipid panellerinizi test etmeden önce diyetinizi altı ay boyunca azaltmanızı beklemeniz önerilir.

Kilo Vermek İçin Ketojenik Diyet

Ketojenik diyet birçok insan için faydalıdır. Kilo vermenize ve daha sağlıklı olmanıza yardımcı olabilir, ancak bazı önemli dezavantajları vardır. Böbrekleri zorladığı ve sağlık sorunlarına neden olabileceği için herkes için uygun değildir. Her diyette olduğu gibi ketojenik diyete başlamadan önce bir doktora danışmalısınız. Ketojenik beslenme planının faydaları daha net ve daha belirgindir. Düşük karbonhidratlı, yüksek yağlı ve yüksek proteinli bir diyet, sağlıklı bir vücudun ayırt edici özellikleridir.

Kötü kolesterol seviyelerini düşürmenin yanı sıra ketojenik diyetler kalp rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olabilir. İnsülin seviyelerini düşürürler ve vücudun enerji için depolanmış yağları yakmasına yardımcı olurlar. Bu, kardiyovasküler hastalıklar için daha düşük bir risk ve daha az kan şekeri anlamına gelir. Ve şeker hastaları ve kilo vermeye çalışanlar için iyi bir fikirdir. Keto'nun sizin için uygun olup olmadığından emin değilseniz, bir tıp uzmanına danışın.

Diyabet için Faydalı 

Kan şekerini düşürmeye ek olarak, ketojenik bir diyet insülin direnci olan kişilere yardımcı olabilir. Diyet, düşük karbonhidratlı bir diyeti teşvik eder ve bu nedenle diyabet hastaları için iyidir. Risklerine rağmen, ketojenik diyet birçok insan için hala iyi bir seçenek. Tek dezavantajı, çok fazla disiplin gerektirmesidir. Bir oturuşta çok fazla ve günde çok az protein yememelisiniz.

İkincisi, ketojenik diyet diyabetli kişilerin kilo vermesine yardımcı olabilir. Aynı zamanda yüksek kolesterolü olan insanlara da yardımcı olabilir. Kolesterolünüz yüksekse, ketojenik bir diyet sizin için doğru olabilir. Bu diyet sağlıklı kolesterol seviyelerini yükseltir ve diyabet riskini azaltır. Ayrıca Alzheimer hastalığı riskini de azaltabilir. Bunun ana nedeni, ketojenik bir diyetin kolesterolünüzü düşürebilmesidir. Glikoz seviyeleri düşük olduğunda, bir kişinin vücudu bunları yakıt için kullanabilir.

Ketonlar Bizim için Önemlidir

Ketonlar, insan metabolizmasının yeterince takdir edilmeyen bir ürünüdür. Diyet, vücudun glikoz üretimi için kas proteinlerine olan bağımlılığını azaltır. Ayrıca, farelerin ömrünü uzatır. Tip 2 diyabet geliştirme riskini azalttığı ve kardiyovasküler hastalık riskini artırdığı gösterilmiştir. Epilepsi ile yardımcı olabilir. Bu diyet epilepsi tedavisine yardımcı olabilir. Pek çok faydası hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülebilir.

Ketojenik diyet en sık kilo vermek için kullanılsa da, epilepsi ve belirli beyin hastalığı türlerini yönetmek için de yararlı bir araçtır. Akne ve diğer cilt rahatsızlıklarına da yardımcı olabilir. Ketojenik bir diyet denemeden önce doktorunuza danışın. Halihazırda tip 1 diyabetiniz varsa, seçeneklerinizi tartışmak için kayıtlı bir diyetisyene danışın. Bu faydalar çoktur. Diyete başladığınızda kendinizi daha iyi hissedecek ve kilo vereceksiniz.

Ketojenik diyetin yan etkileri var dahası: Ketojenik Diyet

Bunun yanında, aralıklı oruç ( ifdiyeti ) de faydaları vardır.