Tuesday 24 May 2022

B vitaminlerinin Başı: B1 Vitamini Nedir?

 B1 Vitamini, B vitamin ailesindeki vitaminden biridir. Karbonhidratların , çeşitli vücut işlevlerini yerine getirmek için enerji üretmek için kullanılan glikoza dönüştürülmesine yardımcı olur. B1 vitamini ayrıca yağların ve proteinlerin parçalanması için gereklidir .,


  • Tiamin normal enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur
  • Tiamin normal zihinsel işleve katkıda bulunur
  • Tiamin, sinir sisteminin normal çalışmasına katkıda bulunur
  • Tiamin normal kalp fonksiyonuna katkıda bulunur

Aynı zamanda vücudun strese dayanma yeteneğini de geliştirir ve genellikle “stres önleyici” vitamin olarak adlandırılır.

Sinirleri


Koruyabilir

B1 Vitamini, sinirlerin etrafındaki miyelin kılıflarının uygun şekilde gelişmesine yardımcı olur. Bu vitaminin eksikliği, bu kaplamaların dejenerasyonuna neden olabilir, bu da sinir hasarına ve ölüme neden olabilir.

Kalp Hastalıklarını Önleyebilir

Kalp sağlığı büyük oranda dolaşım sistemiyle bağlantılıdır. Bunun yanında kalp, yapısı itibariyle yüksek oranda mitokondri barındırır ve enerji harcar.

Bu sebepten mitokondriyi geliştiren Koenzim Q10’nin, kalp sağlığına fayda sağladığı düşünülmektedir.

Aynı şekilde B1 vitamini, sinirler ve kaslar arasındaki mesajları iletmek ve uygun kalp fonksiyonunu sağlamak için kullanılan nörotransmitter asetilkolinin üretimine yardımcı olur.

B1 vitamini eksikliği düzensiz kalp fonksiyonlarına neden olabilir. Yedi gün boyunca damardan B1 vitamini verildiğinde, konjestif kalp yetmezliği çeken kişilerin ekokardiyogramlarında önemli gelişmeler görüldü ve bu da kalp hastalığını önleyebileceğini kanıtlıyor.

Kalp sağlığını desteklemek için krill yağı da büyük önem taşımaktadır.

Devamı için: B1 Vitamini Nedir?