Tuesday 24 May 2022

Biotin Eksikliği Saç Dökülmesine Sebep Olabilir

 

Biotin Eksikliği Saç Dökülmesine Sebep Olabilir



Sağlığınızı desteklemek için hangi vitaminleri alıyorsunuz? Cilt sağlığı dahil olmak üzere kullandığınız takviyeler var mı?

Biotin, cildi besleyen ve yağ bezlerinin düzgün çalışmasına yardımcı olan yağ asitlerinin üretimini destekleyen bir vitamindir.

Bu vitamin aynı zamanda metabolizmanın önemli bir bileşenidir ve hücrelerin karbonhidratları, proteinleri ve yağları parçalamasına yardımcı olur.

Biotin Nedir?

Biotin, vücudunuzun yiyecekleri enerjiye dönüştürmesine yardımcı olan bir B suda vitaminidir. B vitaminleri anksiyete, kaygı, depresyon dahil olmak üzere bir çok konuda yardımcı olur.

Biotin diğer adıyla H vitamini veya B olarak da adlandırılır.

Biotin, vücudunuzun birçok ana sisteminin korunmasına yardımcı olur. Diğer B vitaminleri gibi biotin de vücudunuzun enzimleri kullanmasına ve besinleri vücutta taşımasına yardımcı olur.

Geliştirilmiş Cilt ve Tırnaklar

Araştırmalar ayrıca biotinin cildin nemini, pürüzsüzlüğünü ve görünümünü iyileştirmeye yardımcı olduğunu gösteriyor.

Ayrıca bazı araştırmalar biotinin tırnakları güçlendirdiğini ve daha hızlı uzamasını sağladığını gösteriyor. Biotin, güzellik rutininize çok yönlü bir katkıdır.

Özet olarak

  • Akne ve seboreik dermatit durumunda epidermal yoğunluğu yeniden dengelemek için önerilir.
  • Biotin, şeker metabolizmasını iyileştirir, bu da diyabet II durumunda  insülin direnci reaksiyonlarını yeniden dengelemek için faydalıdır .
  • Aslında, biotin , eğer B8 vitamini eksikliğinden kaynaklanıyorsa ,alopesi durumunda sıklıkla reçete edilir. Saç, tırnak ve cilt sağlığına destekler.

Biotin eksikliğinin nedenleri

Biyotin eksikliği oldukça nadirdir. Doktorlar, B-7 seviyelerinizin neden bu kadar düşük olabileceğini açıklamak için genellikle altı olası nedenden birine bakarlar. Bu nedenler şunlardır:

Devamı için: Biotin nedir?